WOVO Malle is nog een jonge sportclub. Sinds 2011 is WOVO Malle ontstaan uit de fusie van de twee Malse volleybalclubs VOC Malle en WEVOK Westmalle. De fusie kwam er omdat binnen de toenmalige besturen stemmen opgingen om na te denken over de volleybaltoekomst van de Malse jeugd. Toen we in 2011 begonnen aan het nieuwe avontuur telde onze club 237 leden. Sindsdien kent onze club jaarlijks een groei van het aantal leden. Dit seizoen spelen er maar liefst 300 leden voor WOVO.

 

WOVO telt dit seizoen 29 ploegen; 5 heren-, 12 dames- en 12 jeugdploegen).  Van deze ploegen spelen er 23 competitie voor de Vlaamse Volleybalbond. Onze eerste ploegen, zowel de dames als de heren, treden aan in 2de provinciale. De andere seniorenploegen spelen op gewestniveau. De 6 resterende seniorenploegen spelen op recreatief niveau voor Gervvot. Onze jeugd is ingedeeld in provinciale en regionale reeksen. Jaarlijks bespreekt het bestuur en het trainersteam in welke reeksen er wordt ingeschreven. Zo geven we iedereen de kans om op het aangespaste niveau te spelen. 

 

Als club willen we een doorstroming creëren vanuit de eigen jeugd naar de seniorenploegen. Zo willen we op een gezonde (financiële) basis onze eerste dames- en herenploeg blijvend verjongen. Bij de dames hebben we bij de aanvang van het huidige seizoen een keuze gemaakt om een nieuwe doorstroomploeg te maken voor dames A.  Zo willen we continuïteit krijgen binnen deze ploeg. Het huidige niveau behouden en binnen enkele jaren misschien een reeks stijgen is de hoofdbetrachting..  Voorlopig lukt dit opzet want  de eerste damesploeg die in het seizoen 2012-2013 kampioen speelde in 3de provinciale is nu een subtopper in hun reeks.  Bij de heren proberen we het niveau 2de provinciale aan te houden.
 

Maar niet enkel onze provinciale ploegen zijn van belang. We proberen iedereen die wil volleyballen een ploeg te geven op zijn of haar niveau. Zo kunnen kinderen vanaf 4 jaar al terecht bij ons om de eerste stapjes op een volleybalbalplein te zetten.

 

Naast volleyballen organiseren we een aantal nevenactiviteiten (mosselfeest, trappistenavond, pannenkoekenslag…) waarop telkens veel volk  aanwezig is.  Dit bewijst dat WOVO een bruisende club is waar iedereen zich thuis voelt. En dat is de betrachting van WOVO.  Niet alleen de spelers zijn voor ons belangrijk. Onze supporters, ouders en sympathisanten moeten de weg vinden naar de sportzaal om er elke zaterdag weer in een gezellige sfeer te vertoeven.

 

 BvB-2015 (195) 

 WOVO Malle in het sportpaleis tijdens de finale van de Beker van België volleybal in 2014